Nieuwe kast in oud jasje

Ik liep er al tijden mee in mijn hoofd en op Instagram zag ik ook al wat mooie exemplaren voorbij komen, maar nu moest de ‘handige man’ ook nog willen.
Bij mij met stip bovenaan het lijstje, maar bij handige man minstens op nummer 10….
En toen, na enige manipulatie van mijn kant, kreeg ik het toch voor elkaar en zou hij hem gaan maken… Dé kast!

Al jaren komen wij bij Burbri Antiek. Een geweldige zaak waar je de mooiste antieke, vintage en industriële spullen vindt. Hét perfecte adres dus voor een mooie set oude deuren. En die vonden we, al was het heel moeilijk een keuze te maken uit het grote aanbod 😉

 

 

Thuis gingen we meteen aan de slag. Er werd een stevig frame gemaakt voor de zware deuren en we bepaalden op welke hoogte we de planken wilden hebben.
Daarna hingen we de deuren erin. Dat was nog een aardige klus, want ze zijn iets krom en wilden daardoor niet goed sluiten. Gelukkig wist handige man raad en met wat kleine aanpassingen kreeg hij het tóch voor elkaar. Nu nog de planken erin en de zijkanten dicht en het afwerken kon beginnen.

 

 

Ik wilde de kast een unieke uitstraling geven en kreeg het idee om de zijkanten te beplakken met tegeltjes.
Bij Designtegels in Utrecht slaagden we voor mooie Spaanse tegels, de manual blanco.
Wat een prachtige showroom hebben ze daar en wat een inspiratie… de ideeën borrelden spontaan op 😉

 

 

 

Ondanks dat we de tegels strak tegen elkaar plakten, besloten we toch te voegen. De donkere randen vond ik mooi, maar iets te druk voor in de huiskamer en dus werd het een witte voeg.

Als laatste een mooie sierlijst erop et voilà, klaar is de kast!