Strakke keuken met eigen touch

Ik krijg altijd heel veel vragen over onze keuken en het leek mij handig om hier eens een blog over te schrijven.

Toen wij dit huis 4 jaar geleden kochten, was alles oud. Echt álles moest aangepakt worden. We zijn begonnen met de basis en daarna was de keuken aan de beurt, want dít hadden we nou niet helemaal voor ogen…….

 

 

We wisten al een beetje wat we wilden: een lange rechte hoogglans keuken zonder bovenkastjes en een betonnen aanrechtblad.
Voor de keuken slaagden we bij de keukenboer bij ons in het dorp. Hij staat bekend om zijn goede service en kwaliteit wat wij heel belangrijk vonden. Via een kennis kregen we het adres van een vakman, die onder andere gespecialiseerd is in het maken van betonnen aanrechtbladen.

Eerst werd de keuken geplaatst (zonder frontjes) en een dag later werd het betonnen blad ter plekke gestort met behulp van een mal.
Het lijkt of het blad heel dik is, maar dat is optisch bedrog ; ) In werkelijkheid is het maar een paar cm dik!
Omdat we voor extra diepe lades kozen, is het blad ook dieper dan normaal (75cm) en hebben we lekker veel werkruimte…. heel fijn!

 

 

De afzuigkap wilden we zelf plaatsen. We hadden namelijk een partij oud pallethout op de kop getikt en het leek ons gaaf daar iets mee te doen. Ivar heeft toen een bekisting om de afzuigkap gemaakt en die afgetimmerd met het oude hout.

 

 

 

Ik krijg ook altijd veel vragen over de spatwand.
In eerste instantie was de wand geverfd met gewone witte muurverf. Toch krijg je dan bij de kraan en het kookgedeelte vlekken die je niet meer weg krijgt. Wat moet je dan? We wisten het eigenlijk niet zo goed… zullen we een rand tegelen of de muur met speciale afneembare verf schilderen?
Totdat ik bij toeval op een advertentie op marktplaats stuitte waar oude zinken platen (de liggers van een stellingkast uit een fabriek in Polen) werden aangeboden. Zou dát dan de ideale achterwand zijn?
Toen we gingen kijken was ik op slag verliefd op het oude verweerde zink en gelukkig zag Ivar het ook wel zitten (hij moest het immers maar fixen;)).
Nu hebben we naar mijn idee dé perfecte unieke spatwand, het klopt gewoon en nog steeds word ik blij als ik ernaar kijk.

 

 

 

Gelukkig hebben we in de keuken ook nog ruimte om er een tafel o.i.d. in te zetten. We begonnen met een oude werkbank want die wilde ik zó graag. En toen het begon te kriebelen kwam er een oude markttafel voor in de plaats en daarna een legertafel. Nu staat de werkbank er weer, maar dan wit geschilderd ; )
Je moet natuurlijk wel bezig blijven nietwaar?