Creatief met tegels

Nadat we de zijkant van onze ‘nieuwe-oude’ kast beplakten met tegeltjes, ben ik een beetje bevangen door het tegel-virus en daarom besloten we ze ook in de hal te gaan gebruiken.

De hal was zwart geschilderd met schoolbordverf en ik maakte er een tekening van Suhka op. Erg leuk, maar als Floor zich daar uitschudde na een potje ‘balvangen’ in het park, was ik niet zo blij ; )

 

Tijd voor een make-over dus.

Eerst hebben we de hal gewit. 3 Lagen waren nodig de zwarte muur te laten verdwijnen ; ) We besloten oude witjes te gebruiken waar we een lambrisering mee maakten en de grijze voeg zorgt ervoor dat het niet te ‘clean’ oogt.

Een paar jaar geleden konden we een aantal oude palletdelen op de kop tikken. We maakten hier oa de ombouw van de afzuigkap van en laten we nou nog nét genoeg over hebben om er een lange kapstok van te maken ; )
Bij de bouwmarkt kocht ik goedkope blankhouten knopjes en met boenwas kregen ze dezelfde kleur als de delen. de kapstok plaatsten we boven de tegels en hij maakt het naar mijn idee helemaal af.
Fijn hoor zo’n lichte hal en Floor kan zich naar hartenlust uitschudden… doekje erover en klaar!

 

We hadden nog wat tegels over. Zonde om daar niks mee te doen en dus kwamen er alweer verschillende ideeën boven borrelen.
Om te beginnen een tafeltje. Leuk én makkelijk te maken. En speciaal voor jullie hieronder de werkbeschrijving.

 

Benodigdheden (alles te koop in de bouwmarkt)

– multiplex
– balkje voor bevestigen pootjes

– pootjes (ik koos voor 25cm hoogte)
– schroeven
– tegels 15×15
– tegelkruisjes
– tegellijm
– lijmkam
– voegsel (grijs)
– voegbord
– spons
– witte verf

 

 

Werkbeschrijving

– Zorg dat de plaat jouw gewenste afmeting heeft, dat de maat deelbaar is door de maat van de tegel en houdt rekening met de voeg.
– Zaag de balk zodat hij op de korte kant van de plaat bevestigd kan worden. Ik maakte hem iets korter en schroefde hem 2,5cm naar binnen vast.
– Bevestig de poten hierop, maar boor wel voor, anders kan het hout splijten.

– Draai de tafel om, smeer hem in met tegellijm en plak je tegels erop. Schuif ze iets heen en weer zodat de lijm de tegels als het ware vast zuigt. De kruisjes zorgen ervoor dat de afstand tussen de tegels gelijk blijft.
– Laat het goed drogen voordat je gaat voegen en maak de tegels schoon met de spons wanneer het voegsel bijna droog is. Zo kan je de overtollige resten nog makkelijk verwijderen.
– Als laatste verfde ik de zijkanten en het balkje wit, zodat het tafeltje mooi afgewerkt is.

Zie hieronder het resultaat (ik maakte er 2 ;))

 

 

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten.

Laat het me zien, dan deel ik het in mijn IG stories!